jockfall1

jockfall2

Jockfall Fiskeområde

Medelvikten på laxen är mycket hög och laxar upp emot 10 kg är vanliga. Årligen vandrar flertal laxar upp för fallet på över 20 kilo. Det finns även gott om öring, sik och harr i Kalixälven. Kalixälv är Sveriges nationalälv och du fiskar bara naturfisk. Jockfall klassas av många som en av Europas bästa fiskplatser.

Vid Jockfall finns en laxtrappa som underlättar för laxen att ta sig upp till sina lekplatser. Det är i sig en upplevelse att betrakta laxens uppgång i laxtrappa. Det finns även en online kamera som är monterad i laxtrappan. Via den kan man följa laxens härliga rörelser via en TV från restaurangen. I restaurangen kan man njuta av en god måltid och samtidigt följa laxens vandring.

 

jockfall3Fiskeregler
Fisket i Jockfall bedrivs från stranden med både flug- och spinnspö. För att erbjuda ett så trivsamt fiske som möjligt fiskar man längs älvens båda sidor växelvis med flug- och spinnspö. Varje dygn byter man sida. En lax per fiskare och dygn får behållas. I Jockfall är sänken helt förbjudna vid spinnfiske. Fiske med flöte är tillåtet. När man fiskar i Jockfall så gäller steg och kast metoden vid både flug- och spinnfiske.

Fiskesäsong
Laxfiske
säsongen börjar i slutet av maj och pågår fram till sista augusti. Bästa tiden för laxfisket är från veckan före midsommar och fram till slutet av augusti. Bästa tiden att få ett öringhugg är i början av säsongen och i slutet av säsongen, när vattnet är som kallast Harr finns alltid gott om i området. När ni kommer till Jockfall rekommenderar vi att ni medtar ett enhandspö och harrflugor.

Fiskeutrustning
Vi rekommenderar till flugfiske kraftiga 13- 15 fots tvåhandspö. Rullar som rymmer minst 200 meter backinglina. För spinnfiske gäller samma sak kraftiga spön i längder på 10- 12 fot, större haspel- eller multiplikatorrullar som rymmer upp till 200 meter lina. Grovleken på linan rekommenderar vi från 0.45 mm upp till 0.60 mm. Senare under säsongen när mindre laxen kommer så fungerar även lättare utrustning.

Vi har Fiskare från Norrbotten,Lappland,Norrland,Överkalix,Kiruna,Luleå,Boden,Piteå,Tornedalen,Gällivare

Laxfiske